Bestuurder aan het woord: Eric van Gerwen

Eric van Gerwen

Naam: Eric van Gerwen
Functie: Penningmeester bij voetbalvereniging Roosten Plein Club (RPC)

 

Wat zijn je werkzaamheden voor de vereniging?
“Binnen RPC hebben we twee penningmeesters, Peter Hopmans en ik. Peter is verantwoordelijk voor de inning van de contributie en de financiële afwikkeling van de kantine. Ik houd me bezig met de salarissen van de trainers en de betalingen aan de vrijwilligers. Verder ben ik uiteraard aanwezig bij de bestuursvergaderingen en denk ik mee over het financieel beleid. Ik ben nu ongeveer tien jaar actief binnen de vereniging en doe dit nog altijd met veel plezier.”

 

Wat leeft er momenteel binnen RPC?
“Door de gemeente is besloten dat het huidige hoofdveld van RPC een ander bestemmingsplan krijgt. Dat betekent dat wij op termijn gaan verhuizen naar sportpark de Heihoef. Deze verhuizing houdt mij binnen RPC erg bezig. Wij zijn dan ook volop in overleg met verschillende partijen en er moet veel geregeld worden. Daarnaast ligt onze focus op het zoeken van vrijwilligers. Het wordt steeds moeilijker om vrijwilligers te vinden die zich inzetten voor de vereniging. We hebben inmiddels bijna 1000 leden en meer dan 50 elftallen. Om alles in goede banen te kunnen leiden zijn vrijwilligers heel hard nodig.”

 

Kan je een mooi moment beschrijven?
“Toen ik de eerste tekeningen zag van het paviljoen en kleedkamers op de nieuwe locatie was ik erg trots. Het heeft veel tijd gekost voordat we zover waren, maar als het allemaal lukt zoals nu op papier staat wordt het ontzettend mooi. Er wordt gewerkt met duurzamere materialen, denk bijvoorbeeld aan led-verlichting. Ook wordt er gekeken naar de toegankelijkheid rondom het veld. We willen leden en/of bezoekers stimuleren om juist met de fiets te komen in plaats van de auto. Dat is sportief en beter voor het milieu.”

 

Wat is de toegevoegde waarde van Supportpunt?
“Ik ken de directeur van Supportpunt ongeveer 20 jaar. Daarnaast is een van de voormalige bestuursleden van Supportpunt een collega van mij geweest. Vandaar dat ik Supportpunt al lange tijd ken. Supportpunt verzorgt jaarlijks de gehele boekhouding voor de vereniging. Hartstikke fijn om van deze hulp gebruik te maken.”

 

Wie weet kan Supportpunt ook iets voor jouw stichting of vereniging betekenen. Neem vrijblijvend contact met ons op: info@supportpunt.nl of 040 – 202 73 90.