Bestuurder aan het woord: Marloes van Rooij

Naam: Marloes van Rooij
Functie: Penningmeester Stichting Leuk je te Ontmoeten

 

Wat zijn je werkzaamheden voor de stichting?
“Stichting Leuk je te Ontmoeten richt zich voornamelijk op mensen met een lichte beperking of mensen die op zoek zijn naar wat ondersteuning bij het maken van nieuwe contacten. Binnen de stichting beheer ik de financiën als penningsmeester en organiseer ik zowel ontmoetingsavonden als het jaarlijkse festival. Met ons bestuur werken we direct met elkaar samen en plegen we veel overleg. Afgelopen januari hebben we een vierde bestuurslid aangenomen, omdat er ontzettend veel werk is. Zij heeft een commerciële instelling en dat is een goede aanvulling op ons team.”

 

Wat leeft er momenteel binnen de stichting?
“Afgelopen weken heeft de subsidieverantwoording aan de gemeente een grote rol gespeeld. Verder organiseren we in mei een high tea voor vrouwen. We willen hiermee meer vrouwen tussen de 35 en 60 jaar aantrekken. Verder is er vanuit de doelgroep veel vraag naar een avond speciaal voor homo- en biseksuelen. In mei organiseren wij dan ook voor het eerst een ontmoetingsavond voor deze groep. Daarnaast zijn we druk bezig met de organisatie van ons jaarlijkse festival. Dat organiseren we dit jaar voor de tweede keer. Iedereen is welkom, zowel de doelgroep van de ontmoetingsavonden als mensen uit de wijk. Er is ook van alles te doen; denk aan kinderactiviteiten, toneel, speeddaten, muziek en eten en drinken.”

 

Kan je een mooi moment beschrijven?
“Dat was vorig jaar aan het einde van ons eerste jaarlijkse festival. Het was erg spannend hoe het festival ging verlopen en we hadden met z’n allen heel hard gewerkt om er iets moois van te maken. Toen we de laatste avond met het bestuur bij elkaar stonden, hebben we elkaar omhelst van geluk. Wat was ik trots! De opkomst was ongelofelijk groot en de reacties van het publiek positief. Verder blijft het mooi als je hoort dat iemand via onze ontmoetingsavond een partner gevonden heeft.”

 

Wat is de toegevoegde waarde van SupportPunt?
“Wij krijgen ondersteuning vanuit de afdeling boekhouding en dat is erg prettig. Ik werk in de hulpverlening dus ik weet niet alles over boekhouden. Daarnaast ontvangen wij bestuurlijk advies en gebruiken wij SupportPunt als vraagbaak. Het is in het begin echt een zoektocht geweest hoe we de stichting moesten besturen. Verder maak ik gebruik van de portal: het is fijn om een veilige en gezamenlijke omgeving tot onze beschikking te hebben.”

 

Benieuwd naar wat SupportPunt voor jouw stichting of vereniging kan betekenen?
Neem dan contact met ons op via info@supportpunt.nl of 040 – 202 73 90.