Bestuurder aan het woord: Ineke Hurkmans

Naam: Ineke Hurkmans
Functie: voorzitter stichting Ik Wil
Diensten van SupportPunt: website, boekhouding, administratie, bestuursondersteuning, hr-ondersteuning

 

Wat doe je bij deze organisatie?

Ik ben de voorzitter. In het voorjaar van 2015 kwam ik met hen in contact om de mogelijkheden van Jump Movement voor hen te bespreken. Dit is een gespreksmethode die mensen op een eenvoudige en laagdrempelige manier in de richting van een collectief doel binnen een organisatie in beweging brengt. Maar eigenlijk was hun bedoeling om mij binnen te halen als voorzitter. Nou, dat hoefden ze mij geen twee keer te vragen, ik wilde me heel graag inzetten voor deze inspirerende club. Zij lopen voorop in zelforganisatie, zij activeren mensen om zelf hun buurt leefbaarder te maken. Het activeren van onderop is precies ook mijn deskundigheid, ontwikkeld in de loop van de jaren in het welzijnswerk en het bedrijfsleven. Ik besteed nu gemiddeld een halve dag per week aan Ik Wil. Naast de  voorzitter heeft het bestuur nog een lid, een secretaris en een penningmeester.

 

Wat leeft er momenteel in de stichting?

We zijn aan het verhuizen, we gaan van drie lokalen in een school naar een complete school aan de Barrierweg. We hebben wel zo’n 200 bezoekers per week over de vloer, dus we kunnen de extra ruimte goed gebruiken. Iedereen zet nu een tandje bij om de boel op te knappen.
Daarnaast hebben we vanuit het innovatiebudget van de gemeente een mooie subsidie gekregen om extra activiteiten te ontwikkelen. Dat loopt goed, iedere activiteit is succesvol.

 

Wat is je leukste/mooiste opvallendste moment tot nu toe?

Misschien was dat wel die zondagmiddag waarop we een welkom hadden georganiseerd voor onze ‘nieuwe buren’: vluchtelingen en statushouders. Er waren gewoon 150 mensen op afgekomen! Ze waren enorm dankbaar, je zag ze stralen en groeien. We hebben heel veel ballonnen opgelaten die symbool stonden voor kleurrijke verbindingen.

 

Wat is de toegevoegde waarde van SupportPunt voor Ik Wil?

SupportPunt is in het sociale domein heel sterk. Ze weten hoe het werkt, ze hebben een goed en groot netwerk plus de goede lijnen met de gemeente. Dat is een enorm voordeel als je bijvoorbeeld subsidie aanvraagt en gaat verantwoorden. Verder is de prijs/kwaliteitverhouding heel interessant. Wij werken met subsidies en fondsen, we hebben geen geld voor dure adviseurs. Zij zorgen ervoor dat wij als bestuur en professionals steeds voldoende deskundigheid hebben om de groei van Ik Wil in goede banen te leiden.