Bestuurder aan het woord: Ramon Etman

Wie: Ramon Etman
Functie: Directeur stichting BROET en Eindhovens Film Festival
Diensten van SupportPunt: Boekhouding, bestuursadvies, aanbieden van netwerk

 

Wat doe je bij stichting BROET?
“Ik ben directeur van filmplatform BROET en het Eindhovens Film Festival. Sinds het eerste moment in 2008 ben ik betrokken bij de oprichting van de stichting. Als directeur ben ik verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding, ik zorg dat alle taken goed worden uitgevoerd. Het bestuur is onlangs uitgebreid met een vierde bestuurslid. Ieder heeft zijn eigen taken; door intensief samen te werken en met elkaar te sparren, leiden we alles in goede banen.”

Foto: Almicheal Fraay

 

Wat leeft er momenteel in de organisatie?
“We hebben net het Eindhovens Film Festival 2017 afgerond. Met succes! De uitdaging dit jaar was om het festival op meerdere locaties neer te zetten en zo meer publiek te bereiken. Met 3500 bezoekers en programma bij TAC, Natlab en Vue Eindhoven is het echt een festival van de stad geworden. Daar zijn we erg blij mee! Mooi om alle positieve reacties terug te lezen op sociale media en in de krant. Ook de feedback van de bezoekers zelf die wij terughoren van onze vrijwilligers en medewerkers zijn meer dan lovend. Deze vernieuwingen willen we sowieso meenemen naar volgend jaar.”

 

Wat is je leukste/mooiste/ontroerendste moment geweest afgelopen jaar?
“Dat was Golden Wings Award Show. De commissaris van de Koning en de voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Wim van de Donk overhandigden Frank Lammers de Cultuurprijs 2017. Met name de geëmotioneerde speech van Frank Lammers vond ik erg mooi om te zien. Hij bedankte zijn moeder, die er helaas niet meer is. Zijn verhaal kwam echt binnen bij de mensen in de zaal. Wat voor moois iemand ook probeert neer te zetten, het blijft altijd gaan over mensen en emoties”.
Verder maakt het me trots, dat we dit jaar een goed team hebben neergezet: we hebben veel bereikt met elkaar en kunnen echt op elkaar bouwen.”

 

Wat is de toegevoegde waarde van SupportPunt?
“SupportPunt staat altijd klaar om vragen te beantwoorden en expertise met ons te delen”. Ze doen veel meer dan boekhouding alleen. Omdat we maar een kleine stichting zijn, zijn ook de bestuurlijke ondersteuning en advisering rondom subsidies voor ons erg belangrijk. Verder is het erg prettig dat SupportPunt een netwerk aanbiedt, via hen hebben wij een goede accountant gevonden.

 

Wil je weten wat SupportPunt voor jouw stichting of vereniging kan betekenen? Neem dan contact met ons op via info@supportpunt.nl of 040 – 202 73 90.