Bestuurder aan het woord: Sjef Wolfs

Naam: Sjef Wolfs
Functie: Bestuurslid Stichting Leergeld en Stichting Jeugdsportfonds en adviseur Stichting Jeugdcultuurfonds.

 

Wat doe je voor deze stichtingen?
“Ik geef leiding aan een bureau dat voor Stichting Leergeld, Stichting Jeugdsportfonds en Stichting Jeugdcultuurfonds alle uitvoerende taken regelt. Deze stichtingen zetten zich in voor kinderen uit huishoudens die het niet breed hebben. Wij proberen deze kinderen uit een sociaal isolement te halen door bepaalde activiteiten en zaken voor hen te regelen. Denk aan sporten en muziekles, een schoolreisje of een fiets. Op het bureau werken vrijwilligers en betaalde krachten. Ik ben verantwoordelijk voor de dagelijkse werkzaamheden.”

 

Wat leeft er momenteel binnen deze stichtingen?
“Jarenlang hadden we zorgen om voldoende financiële middelen te verwerven. Momenteel is  onze grootste uitdaging een groter deel van onze doelgroep te bereiken. We bereiken ongeveer de helft van de doelgroep en zoeken naar mogelijkheden om dit bereik te vergroten. Een nieuwe collega houdt zich bezig met dit vraagstuk. Dat betekent zoeken naar locaties om ons verhaal te vertellen, reclamemateriaal ontwikkelen en zorgen voor meer naamsbekendheid.”

 

Welke momenten ontroeren je?
“Eigenlijk gebeurt dit wekelijks. Iedere week gaan vrijwilligers op huisbezoek bij gezinnen en stellen zij een dossier op. Af en toe krijg ik tranen in mijn ogen als ik een dossier lees. Ook krijgen we te maken met hele verrassende situaties; bijvoorbeeld een gezin waarin vader en moeder ZZP-er zijn, maar al twee jaar lang geen opdrachten meer hebben gehad. Met drie opgroeiende kinderen is dat een grote zorg. Ook dit gezin boden we hulp. Toen zij weer een inkomen hadden, gaven ze Stichting Leergeld een donatie. Dat was een erg mooi gebaar!”

 

Wat is de toegevoegde waarde van SupportPunt?
“De samenwerking is nog groeiende. Wij hebben sinds eind vorig jaar contact met SupportPunt en hebben al verschillende bruikbare adviezen op het gebied van HRM ontvangen. Verder ben ik bezig met het gebruik van de portal, om verschillende documenten op één plek te plaatsen. We onderzoeken nog wat SupportPunt voor ons kan betekenen op het gebied van financiële advisering.”

 

Benieuwd naar wat SupportPunt voor jouw stichting of vereniging kan betekenen?
Neem dan contact met ons op via info@supportpunt.nl of 040 – 202 73 90.