Eindhovense nominaties voor Nationale vrijwilligersprijzen

Afgelopen 7 december, op de Nationale Vrijwilligersdag, heeft wethouder Renate Richters de nominaties bekend gemaakt voor de nationale vrijwilligersprijzen. Tijdens een feestelijke bijeenkomst met 150 vrijwilligers, vrijwilligersorganisaties en mensen die zij hebben voorgedragen, zijn drie vrijwilligersorganisaties en een individuele vrijwilliger genomineerd.

De jury, bestaande uit vertegenwoordigers van de gemeente Eindhoven, Vrijwilligerspunt, SupportPunt en Samen voor Eindhoven, hebben uit alle inzendingen de nominaties bekend gemaakt.

De genomineerden voor de Meer dan Handen award:

 

Stichting Sociaal Solidair. Zij bieden hulp aan mensen die dit heel hard hulp nodig hebben. Denk aan het aanbieden van noodpakketten, kleding of huisraad. Daarnaast helpen zij mensen uit een sociaal isolement door het organiseren van workshops en projecten die zingeving en houvast bieden. Stem direct op Stichting Sociaal Solidair.

 

De Gay Refugee Walk-in van COC Eindhoven biedt aan LHBTI-asielzoekers (iemand die asiel aanvraagt vanwege zijn of haar seksuele geaardheid) en statushouders een laagdrempelige plek om kennis met elkaar en met de Nederlandse samenleving te maken. Het project verbindt culturen, doorbreekt sociaal isolement en biedt advies en hulp. Stem direct op Gay Refugee Walk-in.

 

Stichting Senioren Sociëteit Andromeda is uit een buurtinitiatief ontstaan in een wijk waar weinig te doen was voor senioren. Door de inzet van vrijwilligers zijn er allerlei hobbyclubs gevormd en worden er diverse activiteiten georganiseerd in de soos voor mensen die meer of nieuwe contacten zoeken. Stem direct op Senioren Sociëteit Andromeda.

 

De PassiePrijs wordt uitgereikt aan een vrijwilliger die een bijzondere prestatie heeft geleverd. De gemeente Eindhoven nomineert Sigi Demmelhuber van Kledingwinkel & Huiskamer.
Sigi heeft behoorlijk wat tegenslagen gekend en wilde iets positiefs doorgeven aan mensen die het niet makkelijk hebben. Het begon met een tweedehands kledingproject, er volgde een winkel in de wijk Tivoli en inmiddels is er ook een kledingwinkel in Woensel te vinden. Mensen uit de wijk of stad doneren kleding, vrijwilligers zorgen dat alles gerepareerd en schoon in de winkel komt en andere bewoners kunnen de kleding kopen voor € 0,50 per stuk. De plekken hebben een gezellige woonkamerfunctie. Stem direct op Sigi Demmelhuber.

 

Breng ook je stem uit!
Doe mee en laat Eindhoven in de prijzen vallen. Je kunt stemmen op één van de drie genomineerde vrijwilligersorganisaties én op de genomineerde vrijwilliger. Na het stemmen, ontvang je een bevestigingslink in je mail om jouw stem te bevestigen. Stemmen kan tot 30 januari 2018.
Stem nu.