Maatschappelijke stageplaatsen gezocht

Met als doel leerlingen kennis te laten maken met vrijwilligerswerk, verzorgt Eindhoven Doet de maatschappelijke stageplekken voor derdejaars vmbo-leerlingen van Aloysius de Roosten. Het voormalige Vrijwilligerspunt is op zoek naar ongeveer 100 stageplaatsen voor de projectweek in 2018.

Tijdens een maatschappelijke meeloopstage doen leerlingen praktijkervaring op. Zij leren over normen en waarden, verantwoordelijkheid en betrokkenheid bij de maatschappij. Daarnaast zien ze wat vrijwilligers betekenen voor een organisatie. Dit is belangrijk: deze jongeren zijn immers de vrijwilligers van de toekomst.

 

Projectweek Aloysius de Roosten
Van dinsdag 10 april t/m vrijdag 13 april 2018 lopen leerlingen ongeveer 20 uur mee in een organisatie. Zij hebben geen intensieve begeleiding nodig en mogen gekoppeld worden aan vrijwilligers. Het is een snuffelstage zonder schoolopdrachten, waarbij de leerlingen met duidelijke instructies als echte vrijwilliger mee kunnen lopen in de organisatie.

 

Meedoen?
Jongeren brengen nieuwe kennis en energie mee, een frisse blik! En ze kunnen meehelpen werk gedaan te krijgen. Kan je dit voorjaar extra handjes gebruiken en wil je één of meerdere leerlingen een ‘kijkje in de keuken van jouw organisatie’ laten nemen? Neem dan contact op met Elvera Niën, adviseur bij Eindhoven Doet. Dit mag via mail (e.nien@eindhovendoet.nl) of telefonisch: 06 510 142 84.

 

In verband met de voorbereidingen ontvangt zij graag uiterlijk 14 februari 2018 een reactie.