Schrijf je eigen beleidsplan

Het maken van een beleidsplan is een flinke klus, zeker als je zoiets nog nooit gedaan hebt. Het nieuwe programma ‘Beleidsplan voor verenigingen’ gaat je helpen bij het ontwikkelen van een concreet beleidsplan voor jullie vereniging. Aan de hand van 10 filmpjes en een werkboek ga je stap voor stap je eigen beleidsplan schrijven. Een praktisch en concreet plan dat richting geeft en houvast biedt bij het dagelijks besturen van de vereniging. Eveneens kun je dit plan als leidraad gebruiken bij het bedenken en uitvoeren van diverse activiteiten en evenementen.

Tijdens het opstellen van dit plan word je begeleid door Annemiek Adams, bedrijfskundige van MKB Werkplaats. Zij heeft speciaal voor Supportpunt dit programma op maat gemaakt voor verenigingen. Lees hier haar eigen uitleg over dit plan.

Het maken van een beleidsplan is een flinke klus, zeker als je zoiets nog nooit hebt gedaan. Daarom hebben we een stappenplan gemaakt om je te helpen bij het schrijven van een eigen beleidsplan. Dit stappenplan bestaat uit de volgende onderdelen:

1. Introductie
2. Het formuleren van een missie
3. Het in kaart brengen van de omgeving
4. Inzoomen op de leden
5. Invulling geven aan de wensen en behoeften van de doelgroepen
6. Inventariseren van de inkomsten
7. Communicatie: hoe bereik je de juiste doelgroepen?
8. Het verdelen van bestuurstaken
9. Aantrekken van sponsoren
10. Partners verbinden aan je activiteiten 

Hieronder vind je als voorbeeld het eerste filmpje ter introductie. In totaal zijn er tien filmpjes. Aan de hand van deze filmpjes en het werkboek schrijf je stap voor stap je eigen beleidsplan. Je betaalt voor dit programma tussen de € 500,- en € 745,- afhankelijk van het aantal deelnemers. Sportverenigingen kunnen hiervoor een subsidie aanvragen bij de Gemeente Eindhoven in het kader van Sportregie. De gemeente geeft in dit geval een bijdrage per vereniging van maximaal € 500,-. Dit geldt zowel in 2019 als in 2020. Contactgegevens van Sportregie vind je hier.

Heb je interesse? Meld je hier aan