Publicatieplicht ANBI verlengd t/m 31 okt 2020

ANBI - ANP Photo
ANBI – ANP Photo

Ben je een stichting met een ANBI status en ben je er door de coronacrisis niet aan toe gekomen om voor 1 juli je financiële verantwoording te publiceren? Dan is er nu goed nieuws.
De staatssecretaris van Financiën-Fiscaliteit en Belastingdienst heeft goedgekeurd dat je dit jaar pas voor 1 november de financiële gegevens moet publiceren. Om hier gebruik van te kunnen maken, moet je ANBI voldoen aan twee voorwaarden:

De financiële verantwoording gaat over ten minste het laatste boekjaar en moet bestaan uit:

Naast deze financiële gegevens die je jaarlijks moet publiceren, ben je ook verplicht andere gegevens op je website te publiceren zoals de namen en functies van je bestuurders en het beloningsbeleid. Doe je dit niet
dan kan de Belastingdienst de ANBI-status (zelfs met terugwerkende kracht) intrekken. De eventuele financiële gevolgen hiervan zijn voor je eigen rekening.

Bekijk het overzicht van de gegevens die je moet publiceren op je website op www.belastingdienst.nl.


ANBI check Supportpunt

Ben je er niet helemaal zeker van of je alle ANBI gegevens wel goed gepubliceerd hebt? Neem dan contact met ons op voor een ANBI check. We maken het financiële ANBI rapport voor je op en zorgen ervoor dat je het op tijd op je website hebt staan.