Doe mee met het Sportakkoord!

Als sportclub heb je te maken met veel uitdagingen. Hoe houd je je sportclub vitaal? Met voldoende vrijwilligers en tevreden sporters? Hoe speel je met je sportclub in op de veranderingen lokaal en in de maatschappij? Jouw club is niet de enige met die vragen. Veel sportaanbieders zoeken naar manieren om toekomstbestendig te blijven.

Hoe werkt het Sportakkoord? Sportakkoord Eindhoven?
Elke gemeente die meedoet wijst een onafhankelijke sportformateur aan. Deze vormt een lokale gelijkwaardige alliantie van sportclubs, gemeente en andere maatschappelijke organisaties. Samen bepalen deze partijen de ambities in jouw gemeente voor het lokale sportakkoord. Bovendien krijgt elke gemeente met een sportakkoord vanuit de gezamenlijke sport een Adviseur Lokale Sport. Deze adviseur staat sportclubs bij in het maken en uitvoeren van het akkoord.

Wat levert het op voor mijn club?
Door mee te doen aan het Sportakkoord bepaal je mee wat het sportbeleid binnen jouw gemeente wordt. Bovendien wordt jouw club onderdeel lid van een blijvend lokaal sportnetwerk. And last but nog least: je krijgt mogelijkheden om in de ontwikkeling van jouw club te investeren. Denk hierbij aan opleidingen, workshops masterclasses en verenigingstrajecten die begeleid worden door professionals uit de sport. De Lokale Adviseur Sport kijkt daarbij welke diensten optimaal aansluiten bij de behoefte van jouw club.


Meer weten?
Download de brochure voor sportverenigingen.


Bijeenkomsten
De resterende bijeenkomsten worden tenminste verplaatst:

Dit worden dan digitale bijeenkomsten in de vorm van een webinar.
Hier horen een presentatie bij en en een inputformulier. Beide documenten kun je hieronder downloaden.
Op het inputformulier formuleer je tenminste één ambitie geef je aan wie of wat je daarvoor nodig hebt en wat je eigen inbreng kan zijn. Meerdere ambities mag natuurlijk, kopieer dan even het formulier.

Wil je deelnemen aan de digitale sessie op 14 april, meld je dan voor 6 april aan via: https://ssnb.nl/lokaal-sportakkoord-gemeente-eindhoven/ . Het formulier kun je sturen naar het genoemde emailadres op deze website van de SSNB.

Let op: eerdere inschrijvingen voor deze bijeenkomst, die dus oorspronkelijk gepland stond voor 30 maart komen te vervallen. Omdat er nu een digitale variant volgt moet je je opnieuw aanmelden.

Uiteraard e.e.a. onder voorbehoud van de ontwikkelingen rondom het corona-virus.

Downloaden: