Stichting aan het woord: Pennings Foundation

Naam: Petra Cardinaal
Functie: Directeur bij Pennings FoundationWat doet de stichting en wat zijn jouw werkzaamheden?
Galerie Pennings is sinds 1979 gevestigd in Eindhoven en bestaat dit jaar 40 jaar. We zijn een platform voor iedereen die geïnteresseerd is in fotografie. We maken tentoonstellingen, ontvangen publiek, organiseren educatieve projecten en een fotoboekenbeurs en we hebben een breed scala aan activiteiten gericht op fotografie, videokunst en new media art. Daarnaast organiseren we regelmatig lezingen. We willen een ontmoetingsplek zijn waar makers, kijkers, kopers, opdrachtgevers en alle elementen uit het werkveld in het culturele veld bij elkaar komen.

Wat leeft er momenteel binnen de stichting?
Voorheen werkte Galerie Pennings samen met de stichting Fotografie Zuid-Nederland. Vanaf april gaan wij samen verder als stichting onder de naam ‘Pennings Foundation’. We hebben de stichting opgericht om het beste uit de twee organisaties samen naar boven te brengen. Zo kunnen we uitbreiden en een breder platform zijn. Vorig jaar zijn we verhuisd van kleinere ruimte op een eerste etage naar bijzondere grotere ruimte aan de Geldropseweg 63 in Eindhoven. We werken samen met een groep vrijwilligers om de stichting te professionaliseren en veel activiteiten te ontplooien.


Kan je een mooi moment beschrijven?
Er komt een heel mooi moment aan. Op 14 april bestaat Galerie Pennings 40 jaar en op die dag gaan we officieel over naar ‘Pennings Foundation’. De Galerie Pennings is opgericht door Harry Pennings en toen het door mij overgenomen werd, heb ik een prijs in het leven geroepen waardoor zijn naam aan de fotografie verbonden blijft. Op 14 april wordt de Harry Penningsprijs voor de vijfde keer uitgereikt aan een talentvolle fotograaf of kunstenaar die fotografie, video of new media art als medium gebruikt. De jury bestaat uit Hendrik Driessen, directeur van Museum De Pont, Ton Hendriks, hoofdredacteur Pf en Maartje van den Heuvel, conservator fotografie Universiteitsbibliotheek Leiden. Ter ere van dit jubileum wordt ook een selectie uit de privécollectie van Harry en Françoise Pennings tentoongesteld.


Wat is de toegevoegde waarde van Supportpunt?
We werken pas sinds kort samen met Supportpunt, maar jullie specifieke kennis is echt van toegevoegde waarde. In het culturele veld zijn zaken heel anders geregeld dan in het bedrijfsleven, bijvoorbeeld het werken met subsidies. Jullie kunnen ons daar goed in ondersteunen en dat geldt ook voor alle andere zakelijke dingen, zoals contracten voor vrijwilligers en het bestuur maar ook voor overige zaken. We zijn pas begonnen met de stichting, maar we zijn ontzettend blij dat we bij jullie terecht kunnen, die ondersteuning kunnen we erg goed gebruiken.

Wil je weten wat Supportpunt voor jouw stichting of vereniging kan betekenen?
Neem vrijblijvend contact met Supportpunt op: info@supportpunt.nl of 040 – 202 73 90.