Bestuursadvies

Wat is de beste organisatievorm? Hoe richt ik een stichting op? Wie vraag ik voor het bestuur? Hoe regelen we ons beleid juridisch op de juiste manier?

Het economische klimaat is lastig en veel non-profitorganisaties hebben het moeilijk. Het is prettig om met een ervaren adviseur te bekijken wat de mogelijkheden zijn. Supportpunt ondersteunt nieuwe en bestaande non-profit initiatieven in Eindhoven met advies over bestuur en organisatie. We helpen je bijvoorbeeld bij het inrichten van je team of denken met je mee over financieringsmogelijkheden. Speelt er een juridisch probleem, maar is de stap naar een adviseur te groot vanwege de kosten? Supportpunt heeft speciaal voor stichtingen en verenigingen een samenwerkingsverband opgezet met diverse advocaten en notarissen uit Eindhoven.

Onderbouwd onder de loep

Nadat we samen de kwestie verkend hebben, beslis jij wat de vervolgstappen zijn. Supportpunt ondersteunt je in de onderbouwing, legt de kwestie voor aan één van de meewerkende advocaten en komt terug met een advies op maat. Zo kan het bestuur van je stichting of vereniging een verantwoorde beslissing nemen. Wil je weten of je hiervoor in aanmerking komt? Neem contact op met Arjen Buit, directeur.

Snel antwoord op je vragen? Kijk op onze kennisbank

Als bestuurder heb je te maken met vragen waarbij je graag professioneel advies wilt krijgen. Bijvoorbeeld over de juiste bestuursvorm, aansprakelijkheid, contracten, sponsoring en huurovereenkomsten. Of rondom de start, groei of continuïteit van de organisatie. Voor vragen op het gebied van bestuur en organisatie, financiële administratie, personeelszaken en communicatie kun je bij Supportpunt terecht. Onze ervaren adviseurs helpen jou graag verder, maar veel kun je ook zelf vinden. In de kennisbank op onze Portal vind je antwoord op vragen die spelen bij iedere bestuurder. De artikelen kunnen je op weg helpen om zelfstandig zaken op te lossen.

Schrijf je eigen beleidsplan

Het maken van een beleidsplan is een flinke klus, zeker als je zoiets nog nooit gedaan hebt. Supportpunt heeft daarom het programma ‘Beleidsplan voor verenigingen’ ontwikkelt. Aan de hand van verschillende filmpjes en je werkboek ga je stap voor stap je eigen beleidsplan schrijven. Een praktisch en concreet plan dat richting en houvast biedt bij het dagelijks besturen van de vereniging.
Lees verder