Wie we zijn

Stilzitten? Dat kennen we in Eindhoven niet. We rennen over sportvelden,
dansen op festivals, wandelen door de natuur, slenteren over markten, organiseren buurtfeesten, ontdekken kunst en cultuur. Jong of oud, rijk of arm. Heel Eindhoven doet mee. We zorgen goed voor elkaar en voor onze stad.

We? Dat zijn de duizenden vrijwilligers en medewerkers van de stichtingen en verenigingen die Eindhoven in beweging houden. Vol energie, elke dag weer.

Wie niet beter weet, zou denken dat dit allemaal vanzelf gaat. Maar, niets beweegt vanzelf.

De lat ligt hoog voor de besturen van onze stichtingen en verenigingen. Overheid en publiek verwachten kwaliteit en professionaliteit, continu. Dat is hard werken en Supportpunt werkt mee.

Want bij Supportpunt zien we hoe waardevol ons stichtings- en verenigingsleven is. Wij willen een bijdrage leveren. Daarom bieden we bestuurders en zakelijk leiders advies, praktische ondersteuning en hulpmiddelen op gebied van organisatie, financiën, HRM en communicatie. Zo vergroten we niet alleen de kwaliteit en professionaliteit van Eindhovense stichtingen en verenigingen, maar ook de zelfredzaamheid. Dat laatste vinden we bij Supportpunt zo belangrijk.

Want wie zelfredzaam is, is onafhankelijk. Daarom werken bij Supportpunt mensen die moeite hebben met het vinden van een baan. Terwijl zij aan het werk zijn voor uw vereniging of stichting, begeleiden wij hen in anderhalf jaar tijd naar de reguliere arbeidsmarkt. Dat is pure winst voor iedereen.

Zo houden we Eindhoven in beweging.


Hoe we werken

Stichting Supportpunt werkt uitsluitend voor stichtingen en verenigingen in Eindhoven. Het team voert werk uit en geeft advies op het gebied van bestuur en organisatie, financiële administratie, communicatie, personeel en juridische zaken. Supportpunt is ook wel te zien als de ondersteunende dienst voor besturend en organiserend Eindhoven.

Bij Supportpunt werkt een vast team van professionals. Daarnaast biedt Supportpunt speciale startfuncties aan; in anderhalf jaar tijd leren we je de basis van het vakgebied, waardoor je de vervolgstap in je carrière succesvol kan maken.