Wie we zijn

Stilzitten? Dat kennen we in Eindhoven niet. We rennen over sportvelden,
dansen op festivals, wandelen door de natuur, slenteren over markten, organiseren buurtfeesten, ontdekken kunst en cultuur. Jong of oud, rijk of arm. Heel Eindhoven doet mee. We zorgen goed voor elkaar en voor onze stad.

We? Dat zijn de duizenden vrijwilligers en medewerkers van de stichtingen en verenigingen die Eindhoven in beweging houden. Vol energie, elke dag weer.

Wie niet beter weet, zou denken dat dit allemaal vanzelf gaat. Maar, niets beweegt vanzelf.

De lat ligt hoog voor de besturen van onze stichtingen en verenigingen. Overheid en publiek verwachten kwaliteit en professionaliteit, continu. Dat is hard werken en Supportpunt werkt mee.

Want bij Supportpunt zien we hoe waardevol ons stichtings- en verenigingsleven is. Wij willen een bijdrage leveren. Daarom bieden we bestuurders en zakelijk leiders advies, praktische ondersteuning en hulpmiddelen op gebied van organisatie, financiën, HRM en communicatie. Zo vergroten we niet alleen de kwaliteit en professionaliteit van Eindhovense stichtingen en verenigingen, maar ook de zelfredzaamheid. Dat laatste vinden we bij Supportpunt zo belangrijk.

Want wie zelfredzaam is, is onafhankelijk. Daarom werken bij Supportpunt mensen die moeite hebben met het vinden van een baan. Terwijl zij aan het werk zijn voor uw vereniging of stichting, begeleiden wij hen in anderhalf jaar tijd naar de reguliere arbeidsmarkt. Dat is pure winst voor iedereen.

Zo houden we Eindhoven in beweging.


12,5 jaar Supportpunt!

Deze mijlpaal hebben we bereikt dankzij jullie, alle stichtingen en verenigingen in Eindhoven die we door de jaren heen mochten ondersteunen en natuurlijk onze MVO partners. Het liefst wilden we samen met jullie een feestje vieren, maar dat was helaas nog niet mogelijk. 

Geen fysiek feestje betekent niet dat we niet stil willen staan bij 12,5 jaar Supportpunt. Vandaar dit online magazine. We nemen je mee door onze stad langs sportvelden, buurthuizen, theaters en welzijnsorganisatie; kortom een greep uit wat Eindhoven zo waardevol maakt. We laten zien hoe de gemeente ons ziet, hoe we onszelf zien en hoe onze MVO partners de samenwerking met ons zien.

Helaas konden we niet iedereen een podium geven, daarom starten we dit jaar met een verhalenreeks in de sfeer van het magazine zodat we nog meer stichtingen en verenigingen in beeld kunnen brengen.

En mocht jouw stichting of vereniging -nu of in de toekomst- onze ondersteuning kunnen gebruiken: weet dan dat we voor je klaar staan.

Tot snel!
Team Supportpunt

Bekijk het magazine


Hoe we werken

Stichting Supportpunt werkt uitsluitend voor stichtingen en verenigingen in Eindhoven. Het team voert werk uit en geeft advies op het gebied van bestuur en organisatie, financiële administratie, communicatie, personeel en juridische zaken. Supportpunt is ook wel te zien als de ondersteunende dienst voor besturend en organiserend Eindhoven.

Bij Supportpunt werkt een vast team van professionals. Daarnaast biedt Supportpunt speciale startfuncties aan; in anderhalf jaar tijd leren we je de basis van het vakgebied, waardoor je de vervolgstap in je carrière succesvol kan maken.