Supportpunt logo
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek

Update coronamaatregelen

TVL: tegemoetkoming vaste lasten stopt per 1 april 2022

Door de snelle stijging van het aantal besmettingen zijn er vanaf 12 november 2021 nieuwe coronamaatregelen. Vanwege de aanhoudende impact van coronamaatregelen, heeft het kabinet besloten om TVL nog eenmaal te verlengen tot en met maart 2022.

De Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) helpt mkb-bedrijven en zzp’ers bij het betalen van een deel van hun vaste lasten, exclusief loonkosten. Met de regeling kun je onder meer huur, abonnementen en verzekeringen betalen.

Of je in aanmerking komt, hangt onder meer af van je SBI-code. Je vindt de SBI-code waarvoor je TVL aanvraagt op je uittreksel Kamer van Koophandel. Als je deze code invoert in de de adviestool TVL bij RVO.nl , zie je of je in aanmerking komt.

Wijzigen van je SBI-code in het KVK Handelsregister heeft geen invloed op je aanvraag TVL.

De TVL wordt berekend met het omzetverlies (minimaal 30%), het percentage vaste lasten en een subsidiepercentage van 100%.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) voert de TVL uit en het ministerie van Economische Zaken & Klimaat (EZK) is verantwoordelijk voor de TVL.

Aanvragen

Je kunt de TVL Q1 2022 aanvragen tot en met 31 maart 2022, 17.00 uur bij RVO.

Meer info vind je op de website van de Rijksoverheid.

Aanvragen tegemoetkoming TVL gaat via E Herkenning niveau 3 of Digid

 

NOW6: tegemoetkoming in loonkosten

Met de NOW-regeling kun je personeel doorbetalen tijdens de coronacrisis. De NOW6 heeft betrekking op de periode van 1 januari tot en met 31 maart 2022. Je kunt de NOW6 (8e aanvraagperiode) aanvragen vanaf 14 februari 2022 via UWV. Het aanvraagloket voor de voorschotten is open tot en met 13 april 2022.

Status regeling

Het aanvraagloket bij UWV is open vanaf 13 december 2021 tot en met 31 januari 2022.

Doelgroep

Ook voor NOW6 geldt dat deze van toepassing is voor starters. Starters zijn werkgevers die hun onderneming na 1 februari 2020 en uiterlijk 30 september 2021 gestart zijn.

Aanvragen

De NOW6 heeft betrekking op de periode van 1 januari tot en met 31 maart 2022. U kunt de NOW6 (8e aanvraagperiode) aanvragen vanaf 14 februari 2022 via UWV. Het aanvraagloket voor de voorschotten is open tot en met 13 april 2022. Meer info vind je op de website van de Rijksoverheid.

Maatschappelijk ondersteuningsfonds

De subsidie maatschappelijk ondersteuningsfonds is bedoeld voor niet-commerciële organisaties die waardevol zijn voor onze stad en nu door de coronacrisis in financiële problemen komen. Welzijnsorganisaties kunnen de subsidie via deze pagina aanvragen. 

TASO: Tegemoetkoming Amateur Sport Organisaties

De coronamaatregelen hebben de amateursport in de afgelopen periode flink getroffen. Daarom volgt er een nieuwe aanvraagronde voor de TASO-regeling. Deze heeft betrekking op de periode 6 november 2021 tot en met 14 januari 2022. De regeling wordt op dit moment uitgewerkt. Wanneer er meer bekend is over deze regeling kun je dat terugvinden op de website van de Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen.


Tip: schrijf je in voor de TASO alert! Op deze manier ontvang je een email wanneer er meer bekend is over de TASO.

Vragen?

Heb je hulp nodig of heb je vragen naar aanleiding van deze maatregelen? Bel naar 040 – 202 73 90 of stuur een mail naar info@supportpunt.nl.