Update coronamaatregelen


TVL: tegemoetkoming vaste lasten

Door de snelle stijging van het aantal besmettingen zijn er vanaf 12 november 2021 nieuwe coronamaatregelen. Vanwege de impact van de maatregelen, heeft het kabinet besloten om de VLN steunregeling voor het vierde kwartaal van 2021 om te zetten in een TVL. Dat betekent dat alle ondernemers die in het vierde kwartaal van 2021 minimaal 30% minder omzet hebben, TVL subsidie kunnen aanvragen voor hun vaste bedrijfslasten.

De Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) helpt mkb-bedrijven en zzp’ers bij het betalen van een deel van hun vaste lasten, exclusief loonkosten. Met de regeling kun je onder meer huur, abonnementen en verzekeringen betalen.


Of je in aanmerking komt, hangt onder meer af van je SBI-code. Je vindt de SBI-code waarvoor je TVL aanvraagt in de adviestool TVL bij RVO.nl. Wijzigen van je SBI-code in het KVK Handelsregister heeft geen invloed op je aanvraag TVL.


De TVL wordt berekend met het omzetverlies (minimaal 30%), het percentage vaste lasten en een subsidiepercentage van 85%. De TVL is alleen voor het vierde kwartaal (Q4) van 2021 aan te vragen en gaat naar verwachting begin december open. Dit is afhankelijk van goedkeuring door de Europese Commissie. 


Aanvragen

 Het doel is om zo min mogelijk tijd te verliezen en de TVL Q4 2021 begin december te openen. De TVL Q4 2021 is dan opnieuw via RVO aan te vragen. Meer info vind je op de website van de Rijksoverheid.


TASO: Tegemoetkoming Amateur Sport Organisaties Q4-2021

Om de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te beperken, heeft het kabinet diverse maatregelen ingevoerd. Deze hebben in veel sectoren impact gehad, waaronder de amateursport.

De TASO-regeling Q4 2020 is bedoeld voor amateursportorganisaties die ten minste 10% omzetverlies hebben gehad in het vierde kwartaal van 2020 en financiële schade hebben geleden van ten minste € 1.500.


De voorwaarden om in aanmerking te komen zijn niet hetzelfde als de eerdere ronden. De aanvraagperiode voor TASO Q4 2021 loopt nog t/m 31 december 2021.


Meer informatie vind je op de site van Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen.


Vragen?

Heb je hulp nodig of heb je vragen naar aanleiding van deze maatregelen? Bel naar 040 – 202 73 90 of stuur een mail naar info@supportpunt.nl.