Supportpunt logo
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek

Organisatie

Supportpunt ondersteunt verenigingen en stichtingen in de gemeente Eindhoven op het gebied van administratie, bestuurszaken en communicatie.

Ons team van medewerkers bestaat uit experts op een van de drie kennisdomeinen. Daarnaast werken we nauw samen met MVO-partners die graag hun kennis en expertise ter beschikking stellen aan bij Supportpunt aangesloten verenigingen en stichtingen. Hiernaast geven we ook graag mensen de kans om werkervaring bij ons op te doen.

Supportpunt heeft een uitgebreide en gebruiksvriendelijke Portal gebouwd. Hierin tref je, naast nuttige informatie, administratie-, vergader- en andere handige tools. Als aangesloten stichting of vereniging kun je hier onbeperkt gebruik van maken.

Wij delen ook proactief onze kennis. We organiseren diverse bijeenkomsten om stichtingen en verenigingen in het Eindhovense te informeren en inspireren. We gaan dan bijvoorbeeld dieper in op een bepaald kennisgebied. Of haken in op een actuele kwestie (of actuele wetgeving) die van belang is voor jouw vereniging of stichting.

12,5 jaar supportpunt!

Deze mijlpaal hebben we bereikt dankzij jullie, alle stichtingen en verenigingen in Eindhoven die we door de jaren heen mochten ondersteunen en natuurlijk onze MVO partners. Vandaar dit online magazine. We nemen je mee door onze stad langs sportvelden, buurthuizen, theaters en welzijnsorganisatie; kortom een greep uit wat Eindhoven zo waardevol maakt. We laten zien hoe de gemeente ons ziet, hoe we onszelf zien en hoe onze MVO partners de samenwerking met ons zien.

Hoe we werken

Supportpunt werkt uitsluitend voor stichtingen en verenigingen in Eindhoven. Het team voert werk uit en geeft advies op het gebied van bestuur en organisatie, financiële administratie en communicatie. Supportpunt is ook wel te zien als de ondersteunende dienst voor besturend en organiserend Eindhoven.

Bij Supportpunt werkt een vast team van professionals. Daarnaast biedt Supportpunt speciale startfuncties aan; in anderhalf jaar tijd leren we je de basis van het vakgebied, waardoor je de vervolgstap in je carrière succesvol kan maken.

Meer dan 10 jaar PSO herkenning!

Wie zelfredzaam is, is onafhankelijk. Daarom werken bij Supportpunt ook mensen die moeite hebben bij het vinden van een baan. We werken samen aan onze klantopdrachten waardoor zelfvertrouwen en ervaring groeien.

Onlangs hebben wij wederom ons PSO certificaat behaald en hier zijn wij trots op! Dit is de 11e keer dat wij een PSO certificering hebben ontvangen. 

De PSO is het wetenschappelijk onderbouwde meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet en zichtbaar maakt. Uit de onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling blijkt dat Supportpunt op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Wil je meer weten over de PSO, kijk dan op www.pso-nederland.nl. Wil je meer weten over Supportpunt en PSO, neem dan contact op met Arjen Buit, Directeur.