Supportpunt logo
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek

bestuursadvies

Jij wilt jezelf inzetten voor een stichting of vereniging. Je omarmt het maatschappelijke doel en wilt daaraan bijdragen. Tegelijkertijd ben je je bewust van het belang van goed bestuur. En dat is een breed begrip. Het raakt aan risicoanalyses, WBTR (Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen), Governance codes, AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) en VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag). Maar bijvoorbeeld ook aan persoonlijke aansprakelijkheid als er onverhoopt sprake is van onbehoorlijk bestuur.

uit-de-buurtfabriek

Ondersteuning ten behoeve van goed bestuur

De ervaren adviseurs van Supportpunt helpen je bij het inrichten van de fundamenten voor goed bestuur. We ondersteunen nieuwe en bestaande non-profit initiatieven met gedegen advies over de bestuurlijke verantwoordelijkheden en de praktische afstemming van de organisatie hierop.

Informatie over goed bestuur

Supportpunt informeert bestuurders ook structureel over de onderwerpen die belangrijk zijn voor goed bestuur.

Onze portal, die gratis toegankelijk is voor Eindhovense bestuurders, biedt je veel informatie. Daarnaast organiseren we met regelmaat informatie- en/of themabijeenkomsten over een specifiek bestuurlijk domein. We gaan, als je daar behoefte aan hebt, ook het persoonlijke gesprek met je aan over hoe jij als bestuurder het thema ‘goed bestuur’ optimaal vorm kunt geven.

Klik hier voor de data van de gratis themabijeenkomsten en schrijf je in.

Klik hier voor het aanvragen van een persoonlijk gesprek.

Klik hier voor toegang tot onze portal (gratis voor bestuurders uit Eindhoven).    

Onderbouwing en advies op maat bij bestuurlijke vraagstukken

Spelen er vraagstukken of problemen en is de stap naar een adviseur vanwege de kosten te groot groot? Ook dan staan we je bij. Supportpunt werkt daarvoor duurzaam samen met diverse adviseurs en experts waaronder accountants, fiscalisten, advocaten en notarissen uit de regio Eindhoven. Nadat we samen de kwestie verkend hebben, beslis jij wat de vervolgstappen zijn. Supportpunt ondersteunt je in de onderbouwing en legt de kwestie voor aan één van de samenwerkende MVO partners. Deze komt terug met een quickscan waarna jij samen met je medebestuurders kan bepalen of en welke vervolgstappen eventueel noodzakelijk zijn.

Zo neem je als bestuur van een stichting of vereniging een verantwoorde beslissing. Wil je weten of je hiervoor in aanmerking komt? Neem dan contact op met Arjen Buit, directeur van Supportpunt.

Snel antwoord op je vragen? Ga snel naar onze Kennisbank

Als bestuurder heb je te maken met vragen waarover je graag professioneel advies krijgt. Bijvoorbeeld over de juiste bestuursvorm, aansprakelijkheid, contracten, sponsoring en huurovereenkomsten. Of rondom de start, groei of continuïteit van de organisatie. Voor vragen op het gebied van bestuur en organisatie, financiële administratie en communicatie kun je bij Supportpunt terecht. Onze ervaren adviseurs helpen jou graag verder. Veel vind je echter ook zelf in de Kennisbank op onze Portal. Alle informatie die we hier gebundeld hebben helpt je op weg zaken zelfstandig op te lossen. Neem hier alvast een kijkje.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? Neem dan contact op:​

Arjen Buit

Directeur | Adviseur bestuurszaken