Supportpunt logo
Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Zoeken

Verhalen uit de stad | #AWESOME Kledingruilatelier

“Samen met Supportpunt heb ik het voorzitterschap ingevuld en nog steeds nemen we veel diensten af.”

#AWESOME door de jaren heen

Acht jaar geleden ontstond #Awesome Kledingruilatelier vanuit een klein idee. Kleding werd geruild tussen vriendinnen, maar er bleef steeds meer kleding over. Ondertussen is het een winkel en zijn zeven klaslokalen vol met kleding gevuld om te verkopen aan klanten, met name die met een kleine portemonnee. In het Verstelatelier wordt kleding vermaakt en in het Creatief Atelier worden nieuwe producten van oude kleding gemaakt. Philo van Gasselt is voorzitter van de stichting.

Op welke manier heeft Supportpunt #Awesome de afgelopen zes jaar geholpen? Philo: ‘Toen ik als bestuurder bij #Awesome kwam had ik nog geen ervaring als voorzitter van een stichting. Ik was wel al voorzitter van een VVE en dacht dat het daarop leek.’ Ze lacht. ‘Dat bleek niet zo te zijn. Ik moest hulp vragen en bij Supportpunt kreeg ik alle hulp die ik nodig had. Ik voelde me erg gesterkt. Alles is met veel geduld uitgelegd.’ Ze is enthousiast, en vertelt honderduit. Over de nieuwe website, die nog de lucht in gaat. ‘Ik was bang dat het ons niet ging lukken, maar alles ging heel snel en het kost onszelf weinig moeite. Ik ben heel blij met Supportpunt – ook al omdat we in essentie dezelfde aanpak hebben. We willen iets doen en betekenen voor mensen en ze eigenaarschap geven van hun werk. Ondertussen heb ik bij Supportpunt veel kennis opgedaan op allerlei gebieden, bijvoorbeeld over de WBTR en bestuurdersaansprakelijkheid.’