Supportpunt logo
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek

Verhalen uit de stad | Koninklijk Mannenkoor La Bonne Espérance

“Supportpunt heeft de kennis op de diverse gebieden.”

Koninklijk Mannenkoor La Bonne Espérance

Mannenkoor La Bonne Espérance viert dit jaar zijn 150-jarig bestaan. Het programma is boordevol met repeteren en optreden. La Bonne zingt klassieke muziek, opera, musical en tegenwoordig ook moderne muziek die geschikt is voor mannenkoren. Dit jaar werd er opgetreden tijdens de Lichtjesroute. Fons de Breet maakt al jaren onderdeel uit van het koor, eerst als secretaris in het bestuur, nu als ambtelijk secretaris.

Sinds 2013 wordt er samengewerkt met Supportpunt. Een voormalig voorzitter zocht contact om de communicatie naar een hoger niveau te brengen. Fons vertelt me: ‘We hebben veel actieve vrijwilligers, maar toch lijken we altijd mankracht tekort te komen voor communicatie. De oud-voorzitter hoorde over Supportpunt, ik geloof dat we als eerste visitekaartjes hebben laten maken.’ De dienstverlening breidde zich snel uit, aldus Fons: ‘Het ontwerpen en drukken van folders, de rondbrengdienst, het opstellen van een beleidsplan én de website gaat in een gezamenlijk project over naar een WordPress site evenals het beheer. We gaan ook vaker naar de workshops en bijeenkomsten.

Wij zijn actief op zoek naar nieuwe leden en we willen verjongen, en Supportpunt helpt ons erg goed bij alles op het gebied van communicatie. Laat die jongere aanwas maar komen.’