Supportpunt logo
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek

Verhalen uit de stad | Podium Klassiek

“De reactiesnelheid is heerlijk.”

Podium klassiek

Podium Klassiek Eindhoven is een podium voor kamermuziek in Eindhoven dat ongeveer zo’n vijftien keer per seizoen concerten organiseert in de Kazerne. Van een pianorecital tot een saxofoonkwartet: het is klassieke muziek voor kleinere ensembles. Marjolijn Sengers richtte de stichting zeven jaar geleden op en is programmeur.

Hoe ontstond de samenwerking met Supportpunt? ‘We zijn begonnen als Stratumseind Klassiek. Na drie jaar zijn we verhuisd naar de Kazerne en sindsdien heten we Podium Klassiek Eindhoven. Ik was op zoek naar hulp bij het opzetten van een website en hoe ik ons concept goed kon communiceren’, aldus Marjolijn.

‘Supportpunt is heel belangrijk voor ons, we krijgen goede raad. En dit is geen verkooppraatje, ze pakken iets op waar wij geen kennis van hebben, zoals adviezen over bestuur. Voor ons honderdste concert hebben we, samen met Supportpunt een boekje uitgebracht met gedichten die op muziek geïnspireerd zijn. We wilden iets moois maken. Het kwam zo harmonieus tot stand: ze hadden gelijk een goed ontwerp en we kregen sturing maar mochten zelf de keuzes maken.’ Hoe zou ze Supportpunt omschrijven? ‘Toegankelijk, een fijne betaalbare dienstverlening, ze nemen uit handen. Er is vertrouwen’.