Supportpunt logo
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek

Verhalen uit de stad | Jong Nederland Rapenland

“Bij Supportpunt krijg je op een fijne manier advies bij je financiële zaken.”

Stichting Jong Nederland Rapenland, Debbie van de Klundert
Aan de Generaal van Voorst tot Voorstlaan ligt Jong Nederland Rapenland. Door het organiseren van activiteiten voor kinderen en jongeren van vier tot en met twintig jaar nemen ze een belangrijke plek in het welzijn van jeugd. Debbie van de Klundert geeft leiding en vervult de rol van penningmeester in het bestuur.

Activiteiten
‘We bieden activiteiten aan die we onderverdelen in drie categorieën: sport en spel, creativiteit en buitenleven. Hiernaast hebben dan we ook nog speciale weekenden, kampen en een zomerfestival’. In totaal komen er tussen de 70 á 80 kinderen die zich storten op onder andere sport, buitenspel, muziek, dans en gezelschapsspelletjes. ‘We geven de jeugd een plek waar ze zichzelf kunnen zijn. Waar ze even niets moeten.
De activiteiten worden aangeboden op leeftijdsniveau. Vanaf 4 jaar krijgen de kinderen veel herhaling van eenvoudige spelen en met oudere jongeren wordt gekeken waar hun wensen liggen. Onder andere tochten, survivals, kegelvoetbal en creatief zijn met graffiti of klei komt aan bod. ‘Met name de mix tussen jong en oud, geloof, afkomst en verschillende normen en waarden maakt het mooi om deze jongeren te begeleiden als leiding en bestuur met de pijlers van Jong Nederland Rapenland. Samen maken we er één gezellige boel van en de kinderen vinden dat heel fijn’, aldus Debbie. ‘Het is fijn om de groei te zien in de jeugd’.

Financieel en boekhouding
Debbie is niet zomaar een van de 25 vrijwilligers die Jong Nederland Rapenland draaiend houdt, zij is zelf al twintig jaar betrokken bij de stichting. ‘Mijn moeder was lid, en werd later onderdeel van de leiding. Haar vader zat in het bestuur en vervult nu nog een rol als adviseur. Toen ik drieënhalf was ging ik voor het eerst mee, en nu ben ik 24’. Ze is als penningmeester het aanspreekpunt voor alles financieel. ‘Mensen komen bij mij met een aanvraag en een begroting en dienen bijvoorbeeld hun afrekening in. Ik vraag subsidies aan en hou de totaalbegroting bij’. Een flinke klus, zeker op vrijwillige basis. Toen ze in 2019 met haar vader sprak, kwam Supportpunt ter sprake. Op dat moment werd de boekhouding gedaan in Excel.

Jong Nederland Rapenland en Supportpunt
‘Vier jaar geleden kwamen we in contact met Supportpunt vanwege onder andere de overgang naar ons nieuwe pand en de discussies met de Gemeente Eindhoven hierover. Verder hebben ze ons geholpen om over te stappen naar hun boekhoudpakket. Daar maken we ondertussen gebruik van. Ik vraag hen ook om advies bij het verantwoorden van subsidies en het gebruik van het boekhoudpakket. Ze hebben veel verstand van wat de gemeente vraagt en hoe ik dingen het beste kan sturen. Ze sparren met ons mee en hebben goed geholpen bij de subsidieafrekening waar ik alles moest verantwoorden. Ik kan ze altijd bellen om een afspraak te maken als we vragen hebben’.


Benieuwd naar wat Supportpunt voor jouw stichting of vereniging kan betekenen of wil je ook graag jouw verhaal met ons delen? Neem 
contact met ons op. De koffie staat voor je klaar!