Supportpunt logo
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek

Verhalen uit de stad | Stichting Veteranen Brabant Zuid Oost

“Ik ben blij met de samenwerking. Ik word begrepen, gehoord en er worden altijd oplossingen aangedragen.”

Een warme en veilige plek voor veteranen en het thuisfront, dat is wat Stichting Veteranen Brabant Zuid Oost biedt. Ze zijn actief: ze organiseren verschillende activiteiten, hebben een bibliotheek, richten exposities in en hebben een huiskamer die in december vernieuwd is met een bar, dit alles in De Treffer. De rode draad is kameraadschap en saamhorigheid. Er is ruimte voor gezelligheid, maar ze bieden ook hulp bij vragen. Samen ervaringen delen, er voor elkaar zijn. Op welke manier dan ook.

Activiteiten
De activiteiten worden georganiseerd voor veteranen, hun thuisfront en andere geïnteresseerden. Zoals bijvoorbeeld een Afghanistandag. Op 18 september wordt de bevrijding van Eindhoven gevierd door deelname aan het Fakkeldefilé. De exposities worden ingericht door vrijwilligers en het thema wordt in het hele gebouw doorgevoerd. In de bibliotheek kunnen allerlei missies opgezocht worden. Kortom: SVBZO geeft veteranen een plek waar ze terecht kunnen.

Communicatie & PR
De stichting wordt ondersteund door 20 vrijwilligers. Het bestuur zorgt ervoor dat alles op rolletjes loopt. Rachel Grispen sloot in juli 2022 aan. ‘Ik zat zonder werk, maar wilde graag iets doen voor een belangrijke doelgroep en kwam terecht bij de veteranen. Ik wilde graag aan de slag gaan als gastvrouw, een vrijwillige functie, dus ik zocht contact’, aldus Rachel. Met een persoonlijke interesse voor communicatie en PR besloot ze de functie van bestuurslid op zich te nemen. ‘Ik merkte dat er behoefte was aan verjonging en digitalisering. Die fine tuning van hoe we dingen naar buiten brengen en hoe we dingen doen’. Het vuurtje werd aangewakkerd bij Rachel. ‘Deze mensen verdienen aandacht voor alles wat ze gedaan hebben en doen. Ze zetten zich in voor een belangrijk doel en ze mogen erkend en gewaardeerd worden’. Ondertussen combineert ze haar bestuursfunctie met een baan als adviseur bedrijfsvoering bij het ministerie van Defensie waar ze in oktober 2022 begon.

SVBZO en Supportpunt
Haar slagkracht blijkt uit alles. Samen met Supportpunt werkt ze aan de middelen voor de stichting. ‘De website is vernieuwd net voor ik er was en we zijn nu actief bezig met een verbeterslag. Daar zijn veel dingen belangrijk: het gemak van het gebruik, het in het oog houden van de uiteenlopende leeftijden van de gebruikers. Het mag vernieuwend zijn, maar het moet ook te gebruiken zijn voor de oudere lezers. Supportpunt begrijpt goed wat er belangrijk is en ze helpen met het verplaatsen in de doelgroep. Ze denken mee. Ze helpen. Dienstbaar is een overeenkomst die SVBZO met Supportpunt verbindt. Toen ik begon met werken was er minder tijd om dingen zelf uit te zoeken, bij Supportpunt kan ik op verschillende manieren mijn vragen neerleggen. Bellen, mailen, de reactie is snel. Als ze ideeën hebben of er wordt wat veranderd: alles wordt eerst gecheckt. De afstemming is er, en dat is superfijn’.

Benieuwd naar wat Supportpunt voor jouw stichting of vereniging kan betekenen of wil je ook graag jouw verhaal met ons delen? Neem contact met ons op. De koffie staat voor je klaar!